Välkommen till JOSAM!

Riktning och hjulmätning för tunga fordon

Välkommen till JOSAM! Vi är en tillverkare och leverantör av rikt- och mätutrustning för tunga fordon samt induktionsvärmare. Vårt huvudkontor finns i Örebro, Sverige, med dotterbolag och återförsäljare i över 60 länder i alla världsdelar.

Företaget grundades 1972 och firade 40-årsjubileum 2012. Våra produkter används av tillverkare (OEM) av lastbilar, kranar, släp och jordbruksmaskiner såväl som hjulmätnings- och riktverkstäder för tunga fordon över hela världen.


 
JOSAM Achsvermessung

Hjulmätning och hjulinställning

Våra hjulmätsystem är de snabbaste och mest avancerade på marknaden idag. Vårt senaste hjulmätsystem JOSAM i-track mäter alla sorters fordon såsom lastbilar, bussar, ledbussar, släp, semi-trailers, transportfordon och kompletta fordon (lastbil och släp). JOSAM är det naturliga valet för din verkstad!

Länkar (engelska)

Se videoklipp på JOSAM hjulmätning här

Ladda ner foton på JOSAM hjulmätning här

Produktsidor för JOSAM hjulmätning

 
JOSAM Richtanlagen

Riktning

JOSAM har olika lösningar för riktning beroende på vilka möjligheter som finns i din verkstad. Vi erbjuder riktsystem för tunga fordon baserade på antingen golvspår, som JOSAM fram press, eller individuella golvförankringar, som JOSAM i-press. JOSAM i-press är lätt att installera i ett befintligt verkstadsgolv. Riktenheterna fästs med kedjor i golvförankringarna och ansluts till en centrumbalk.

JOSAM cab bench och JOSAM cab tower är våra riktsystem för bussar och hytter. JOSAM cab bench består av ett fixerat fundament som förankras i golvspår eller individuella golvförankringar i verkstadsgolvet. Hytten monteras på hyttbänken med hjälp av adapterkit som är anpassade till hyttens märke och modell.

JOSAM cab tower är ett komplement till press- och mothållsbryggorna i JOSAM frame press. Bryggorna från JOSAM frame press utgör basen för rikttornen i JOSAM cab tower som används vid hytt- och bussrikt.

Länkar (engelska)

Se videoklipp på JOSAM riktning här

Ladda ner foton på JOSAM riktning här

Produktsidor för JOSAM riktning

 
JOSAM Induktionserhitzer

Induktionsvärmare

Induktionsvärme gör ditt jobb i verkstaden enklare och säkrare. Jämfört med värmning med öppen låga så har induktionsvärme många fördelar. JOSAM, en pionjär inom värmning av axlar, ramar, kranar etc, erbjuder en effektiv och pålitlig metod för värmning. Detta resulterar i en renare och säkrare arbetsmiljö. Risken för att skada närliggande kablar och utrustning vid värmning med öppen låga elimineras helt. Goda reglermöjligheter gör det enklare att uppnå korrekt temperatur, värmedjup och storlek på den värmda ytan.

Länkar (engelska)

Se videoklipp på JOSAM induktionsvärmare här

Ladda ner foton på JOSAM induktionsvärmare här

Produktsidor för JOSAM induktionsvärmare